Lichamelijke conditie

We kunnen speculeren over hoe de toekomst van de lichamelijke conditie er uit zal zien en beredeneerde gissingen doen over de talloze manieren waarop we in het komende jaar misschien op een andere manier zullen sporten en bewegen. De volgende lijst, die niet elk relevant item bevat, werd samengesteld met de hulp van personen die voor allerlei bedrijven in de fitness-industrie werken, zoals fabrikanten van apparatuur, certificeringsorganisaties, en gezondheidsclubs. De lijst is echter niet uitputtend. Deze lijst geeft een overzicht van de mogelijke manieren waarop we ons in de niet al te verre toekomst in het zweet zullen werken. Ze pretendeert echter niet uitputtend te zijn.

Lichamelijke conditie

Het aantal mensen dat gebruik maakt van commerciële sportscholen en andere soorten fitnesscentra zal over de hele wereld waarschijnlijk toenemen. Toen pandemie-gerelateerde beperkingen de toegang tot commerciële faciliteiten beperkten, pasten fitness-enthousiastelingen zich aan door garagesportscholen te maken en zich in te schrijven voor zowel live als on-demand streaming workouts om thuis te kunnen trainen. Zo konden ze trainen op een tijd en plaats die hen goed uitkwam.

Een bezoek aan een faciliteit, of het nu is om een les te volgen in een studio of om gewichten op te tillen op de gewichtenvloer, is een heel andere ervaring dan thuis trainen, ondanks het feit dat thuis trainen veel positieve gezondheidseffecten heeft. Bijgevolg zijn personen die die-hard aanhanger van lichaamsbeweging waren al teruggekeerd naar hun favoriete sportscholen en studio’s, terwijl degenen die de gelegenheid van de pandemie gebruikten om met een trainingsprogramma te beginnen zich bij een faciliteit zullen aansluiten in een poging om meer variatie te hebben en trainingen van instructeurs in persoon te volgen, in tegenstelling tot een omgeving waarin ze online trainingen volgen.

De explosieve groei van in-home en online programmering, gecombineerd met een terugkeer naar live faciliteiten, betekent dat financiers, met name de venture capital en private equity organisaties die de financiering verzorgen om bedrijven te helpen groeien, levensvatbare en lucratieve investeringsmogelijkheden in de fitness industrie blijven zien. Dit is vooral het geval omdat in-home en online programmering toegankelijk is vanuit het comfort van iemands eigen huis. De kosten van maandelijks lid worden van een gezondheidsclub is een voorbeeld van een abonnementsmodel, dat ook gebruikt wordt door sommige apps en streaming diensten online.

Als direct gevolg hiervan zal in 2022 meer kapitaal op zoek gaan naar mogelijkheden om in de fitnessindustrie te investeren. Peloton schokte de industrie aan het eind van het jaar 2020 toen het aankondigde dat het de firma Precor voor commerciële apparatuur had gekocht.

De totale gezondheids- en welzijnsmarkt wordt door McKinsey & Company, een management adviesbureau, op meer dan een biljoen dollar geschat. Dit wijst erop dat er een groot aantal financiële bedrijven zal zijn die manieren zoeken om in de industrie te investeren en haar te helpen groeien.

Een nieuw soort gemeenschapscentrum en een levensecht knooppunt voor sociale netwerken zal in de nabije toekomst ontstaan in de vorm van fitnesscentra. Omdat zoveel bedrijven overgaan op het tewerkstellen van mensen op afgelegen plaatsen, zal dagelijks naar de sportschool of de studio gaan meer worden dan alleen een gelegenheid om je gezondheid te verbeteren of stress te verlichten.

Het zal het middel zijn om aan de werkplek, het huis of de kinderopvang te ontsnappen en deel te nemen aan echte, persoonlijke interactie met andere mensen.

Sportscholen

Het aanbrengen van fysieke spanning op het lichaam is het proces van lichaamsbeweging; maar de periode onmiddellijk na een training is de periode waarin de spieren veranderen en de gewenste aanpassingen maken. Daarom geloven veel beroepsbeoefenaars in de sector dat de populariteit van herstel verder zal toenemen. Veel sportscholen leggen zelfs “Herstelzones” aan die bedoeld zijn om het herstel na de training te bevorderen door hun leden toegang te geven tot gespecialiseerd herstelmateriaal voor na de training. Dit omvat mobiliteitsstokken die houvast bieden bij het rekken, slagpistolen om gespannen spieren te verminderen, bedden met watermassage onder hoge druk, schuimrollers, en zelfs dutjescapsules. Deze diensten kunnen in het lidmaatschapsgeld inbegrepen zijn of als een dienst met toegevoegde waarde worden aangeboden in een poging het totale lidmaatschapsgeld te verhogen.

Draagbare technologie en fitnesstrackers zullen aan populariteit blijven winnen, en het is waarschijnlijk dat ze een nog grotere rol zullen spelen bij het monitoren van de algehele gezondheid door middel van activiteiten die niet met trainen te maken hebben, zoals een goede slaaphygiëne, zuurstofverzadiging in het bloed, en algehele stressbelasting. In feite denkt personal trainer Rachel Posell, die in Maryland gevestigd is, dat veel mensen die aan fitness doen hun trackers en draagbare technologie meer buiten de sportschool zullen gebruiken dan erbinnen.
Zowel ademwerk als eenzijdige lichaamsbeweging kunnen helpen het evenwicht, de coördinatie en de bewegingsefficiëntie te verbeteren, die allemaal essentieel zijn voor effectieve corrigerende oefenprogramma’s. Ademwerk kan helpen de efficiëntie van het parasympatisch zenuwstelsel te verbeteren, wat essentieel is voor herstel na de training. Eenzijdige lichaamsbeweging kan helpen het evenwicht, de coördinatie en de bewegingsefficiëntie te verbeteren. Rafal Tokicz, een personal trainer uit Noord-Virginia, is van mening dat deze methoden aan populariteit zullen blijven winnen om de eenvoudige reden dat een toenemend aantal personal trainers zal leren hoe ze toe te passen om hun cliënten te helpen bij het bereiken van hun doelen.

In antwoord op richtlijnen voor het bewaren van sociale afstand en in een poging om de kans te verkleinen dat leden een besmettelijke ziekte van elkaar oplopen, hebben veel fitnesscentra bepaalde toestellen verwijderd om meer bewegingsruimte voor de leden te scheppen. Personal trainer Ian Daniell, die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is, is van mening dat leden van de faciliteit deze extra ruimte zullen gebruiken voor krachttraining met lichaamsgewicht of andere lichaamsbeweging-gerelateerde activiteiten die meer vrijheid voor onbelemmerde beweging vereisen.
Groeps-fitnesslessen zoals barre, yoga, en krachttraining met halter zullen populaire vormen voor live trainingen blijven. Dit komt omdat de pandemie nog steeds actief is, en het COVID-19 virus in de toekomst nog meer mutaties kan ondergaan.

Iedereen die aan lichaamsbeweging doet heeft hetzelfde doel voor ogen: resultaten zien. Omdat ze de meest tijdsefficiënte manier zijn om calorieën te verbranden en de groei van spieren te stimuleren, zullen oefeningen met hoge intensiteit, zoals hoge intensiteit interval training (HIIT) en hoge intensiteit spiertraining, populair blijven. Trainingen met hoge intensiteit zullen in 2022 en daarna gebruik maken van technologie zoals hartslagmeters en vermogensmeters om de specifieke arbeidsprestaties te volgen. Zo kunnen oefensessies precies op de behoeften van elk individu worden afgestemd.

Veel mensen ervaren buitensporige niveaus van stress als gevolg van de pandemie, thuiswerken, de economie, of een van de vele andere aspecten van het hedendaagse leven. Als gevolg hiervan zullen fitnessers er het komende jaar een topprioriteit van maken om tijd in te plannen waarin ze zich kunnen concentreren op het verlagen van hun stressniveau door het beoefenen van meditatie, mindfulness, of een andere vorm van geest-lichaamsactiviteit.

Bron: applied nutrition