Is het mogelijk om werkelijk geld te verdienen met een drone?

De vraag of het mogelijk is om geld te verdienen met een drone is een voor de hand liggende om te stellen als je bedoeling met de aanschaf van een drone is dat hij winstgevend genoeg is om zichzelf terug te betalen door het geld dat je ermee kunt verdienen. Voordat je je geld aan de drone uitgeeft met de bedoeling hem te gebruiken om geld te verdienen, wil je nagaan of hij de moeite waard zal zijn en of hij je het rendement zal opleveren dat je ervan verwacht.

Is het mogelijk om werkelijk geld te verdienen met een drone

Het staat buiten kijf dat je een drone kunt gebruiken om inkomsten te genereren, of dat nu in de vorm van een parttime baantje is of van een volwaardige eigen onderneming. Het antwoord op de vraag of de drone die je koopt een goede investering voor je bedrijf is, hangt niet alleen af van de hoeveelheid geld die je aan de drone uitgeeft, maar ook van de hoeveelheid tijd en moeite die je bereid bent te steken in het omzetten van je hobby, het vliegen met drones, in een winstgevende onderneming.

De realiteit is dat als je een professioneel bedrijfje in drones wilt beginnen, of het nu in fotografie, onroerend goed, of inspecties is, je wat geld zult moeten uittrekken voor een drone die aan de hogere kant van het kwaliteitsspectrum zit. Het bereik van 800 tot 5.000 euro is waar we het hier over hebben. Vergeet niet dat je extra kosten zult moeten betalen om je vergunning te verkrijgen, die nodig is om een drone voor commerciële doeleinden te mogen gebruiken, en ook voor eventuele aanvullende opleiding die voor je specifieke werk vereist is.

Het rendement van de relatief bescheiden investering in uitrusting, certificering en opleiding kan echter enorm zijn, als je bedenkt dat een professionele drone piloot die voltijds werkt gemakkelijk tussen de 50.000 en 75.000 euro per jaar kan verdienen. Dit is echter gebaseerd op de veronderstelling dat je er de nodige tijd en moeite in hebt gestoken om zowel je bekwaamheden als je bedrijf te ontwikkelen.

Als je alleen van plan bent deze manier van geld verdienen als extra extraatje te gebruiken, zal het waarschijnlijk moeilijker voor je zijn om de drone die je net gekocht hebt zichzelf te laten terugbetalen.

Is het de moeite waard om een vergunning te krijgen om met een drone te vliegen?

Wie met een drone voor commerciële doeleinden wil vliegen moet eerst een commercieel drone pilotenbrevet halen. Dit betekent dat je, om met je drone voor persoonlijke of zakelijke doeleinden te mogen vliegen. Dit is ook het geval als de voordelen voor jou of je bedrijf indirect zijn.

Daarom is het niet meer dan normaal dat je, voordat je de nodige tijd en geld besteedt aan het behalen van je certificering, nieuwsgierig bent of de investering wel de moeite waard zal zijn.

Het verkrijgen van een drone brevet is een investering die de tijd en het geld meer dan waard is, maar er zijn aanvullende eisen waaraan voldaan moet worden voordat je je drone kunt gebruiken om inkomsten te genereren. Afgezien van het feit dat het nodig is, brengt het je niet alleen op de hoogte van alle veiligheidseisen waaraan je moet voldoen om drone piloot te mogen zijn, maar het levert je ook een paar voordelen op wat betreft waar en hoe je kunt vliegen. Als je de juiste toestemming hebt, is het vliegen met een drone voor commerciële doeleinden volkomen legaal.

Als je erover denkt een drone brevet te halen alleen als backup plan of om een paar van die voordeeltjes van het drone piloot zijn te krijgen, zoals het kunnen aanvragen van ontheffingen om in beperkt luchtruim te vliegen, is het mogelijk dat het halen van een brevet uiteindelijk een verspilling van zowel je tijd als je geld zal zijn. Als je je drone niet echt gebruikt om geld te verdienen of je bedrijf vooruit te helpen, zijn de voordelen van een commercieel brevet in werkelijkheid vrij beperkt, en kan een recreatieve vlieger bijna alle dingen doen die een commerciële piloot kan doen. Als je je drone niet echt gebruikt om geld te verdienen of je bedrijf vooruit te helpen, zou je moeten overwegen een recreatieve vergunning te krijgen (behalve geld verdienen).

Bron: Drone vergelijken