Hoe kies je de beste binnendeuren?

Het selecteren van binnendeuren is een moeilijke taak om meteen ter zake te komen. Binnendeuren moeten niet alleen functioneel zijn, ze moeten ook passen bij de rest van de inrichting van je huis. De sfeer in je huis wordt bepaald door de materiaal- en interieurkeuzes die je maakt. Denk hierbij aan het type vloer, de kleur van de muren en de zorgvuldig gekozen meubels met bijpassende accessoires, naast de binnendeuren.

Hoe kies je de beste binnendeuren?

Hierdoor spelen binnendeuren een essentiële rol als ‘sfeermakers’. Het kiezen van de beste is een ander verhaal. Maar maak je geen zorgen, Dagmaat is er om je te helpen. Met ons 5-stappenplan kun je die beslissing gemakkelijk nemen.

Het beste is om eerst je woonstijl te bepalen. Heb je een favoriet? Wat past het beste bij jou en je huis? Is de inrichting van je huis up-to-date? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een binnendeur die stijlvol, goed afgewerkt en strak is. Glas-in-lood of roedes op binnendeuren zien er geweldig uit in een traditionele omgeving. Hier zijn enkele suggesties op basis van jouw levensstijl:

Moderne binnendeuren onderscheiden zich door een enkele (transparante) kleur en een strakke afwerking. De deurklinken zijn trendy en hebben strakke lijnen.

Klassieke binnendeuren hebben een eenvoudig paneel in zachte kleuren met ornamenten of glas-in-lood. Deze binnendeuren zijn gecombineerd met roestvrijstalen, messing of chromen deurbeslag.

Landelijke stijl: De landelijke binnendeuren zijn er in verschillende kleuren, variërend van gebroken wit tot rood en donkere tinten zoals mat zwart. De rustieke uitstraling wordt compleet gemaakt door de stoere deurstijl en grove deurklink.

Liefhebbers van industrieel design geven de voorkeur aan grove, stevige en solide materialen, zoals stalen binnendeuren met een zwart of verroest deurbeslag.

Het tijdloze design kenmerkt zich door een simpele afwerking, een neutrale kleur (wit of off-white) en een stoere deurklink.

Bij de volgende stap kies je een draaideur, een taatsdeur of een schuifdeur. Ben je van plan om nieuwe binnendeuren te plaatsen? De traditionele draaideur ligt in dit geval voor de hand. Om de deur te openen, moet je eraan trekken of duwen. Belangrijk: Bedenk goed op welke manier je de draaideur wilt openen.

Wat is een taatsdeur precies?

Een taatsdeur (ook wel taatsdeur genoemd) wordt ondersteund door scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur. Hierdoor monteren we de deur in het plafond en de vloer in plaats van in de wanden, zoals bij een standaard draaideur. Een typische taatsdeur mist een frame om de deur in te hangen. De taatsdeur beweegt om een ​​verticale as omdat deze scharniert op scharnieren aan de boven- en onderkant. De deur kan zowel binnen als buiten geopend worden.

Aan de muur gemonteerde schuifdeur

Een schuifdeur beweegt zijwaarts langs een schuifrailsysteem dat boven de doorgang is geïnstalleerd. Afhankelijk van de breedte van de doorgang kun je een enkele of dubbele schuifdeur in of voor de wand plaatsen. Is er een lange passage? Dan is een dubbele schuifdeur een uitstekende keuze. Voor smalle doorgangen zijn enkele schuifdeuren een perfecte keuze. Een ander voordeel is dat het ideaal is voor beperktere en kleinere ruimtes omdat de deur niet openzwaait. Overweeg je een schuifdeur te plaatsen? Bedenk dan hoeveel ruimte je nodig hebt om de schuifdeur naast de doorgang te schuiven. Bedenk vooraf aan welke kant je het schuifrailsysteem wilt monteren.

Je hebt een deurontwerp en een deurtype gekozen. Dan ben je er bijna, maar ook het materiaal is essentieel. Het materiaal van de deur heeft een grote invloed op het totaalbeeld van de ruimte. Welk type glas moet je gebruiken als je glazen binnendeuren wilt? Omdat verschillende soorten glas verschillende doelen dienen, heeft het type glas een grote impact op het interieur. Binnendeuren van helder glas zorgen voor licht en openheid in de andere kamers, terwijl matglas privacy toevoegt.

Je hebt je binnendeuren bepaald; nu is het tijd om een ​​deurkruk te kiezen. De binnendeuren zijn afgewerkt met deurkrukken. Het is het “juweel” van de deur. Het voegt een authentieke look en feel toe aan de kamer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze soorten, maten en stijlen deurklinken beschikbaar zijn.

Wat is onze aanbeveling? Kies tussen licht en donker contrast of fijn en grof contrast. Een fijn gelakte binnendeur met bijvoorbeeld een grof roestig deurbeslag of ruw houten binnendeuren met strakke zwart metalen deurkozijnen. De juiste deurkruk voor de juiste binnendeur zorgt voor een gevoel van samenhang.

Bron: Binnendeuren van Dagmaat